Fysiurgisk massage kan hjælpe digHar du ondt i ryggen eller nakken? Gør det ondt i armen? Måske er det en musearm! Oplever du smerter i lænden, bagdelens muskler og baglår? Har du uro i benene? Er det svært for dig at finde en afslappende stilling og går det ud over din nattesøvn?

Så vil det være en rigtig god ide for dig at få fysiurgisk massage. Når du får massage hos mig, gennemarbejder jeg dine muskler i dybden, så eventuelle skader bliver udbedret.

Fysiurgisk massage har stor positiv indvirkning på din krop - den afspænder og giver ro, den aktiverer nervesystemet så blod- og lymfecirkulation i muskler og væv stimuleres, hvilket gør, at affaldsstoffer nemmere udskilles og balancen i musklerne genoprettes.

Massage har mekaniske og fysiske effekter på bindevæv, muskler og led. Desuden har forskellige massagegreb indvirkninger på nerver og muskler.

Efter massagen vil du opleve afspænding, formindskede smerter og øget bevægelighed.

Massagebriks hos Den gode stund
Den menneskelige muskulatur


Hvad er fysiurgisk massage?

Udgangspunktet for fysiurgisk massage er at arbejde med kroppens opbygning, hvor der arbejdes dybt med muskulaturen og kroppens bindevæv.

Fysiurgisk massage - som også kaldes svensk massage eller klassisk massage - bygger på 5 massageteknikker, som blev udviklet af den svenske fysioterapeut og gymnastiktræner, Pehr Henrik Ling helt tilbage i 1800-tallet.

Han kom frem til, at denne type massage går meget mere i dybden i musklerne end andre massageformer.

Det betyder, at dine muskler vil blive masseret, så graden af eventuelle skavanker og skader over tiden kan afhjælpes.

Ja, faktisk kan skader udbedres helt over et forløb på 4-8 uger. Et forløb er naturligvis individuelt. Det aftales og planlægges i samråd med dig.

Lad mig gennemgå de 5 massageteknikker:

Effleurage - Massageteknik med flad hånd
Effleurage
Petrissage - Massageteknik hvor der arbejdes i dybden
Petrissage1. Effleurage
Jeg bruger lange strygninger med flad hånd eller med fingerspidserne og skifter mellem let og fast tryk på dine muskler. Brugen af olie eller creme hjælper mig med at få dine muskelspændinger eller ’knuder’ til at slippe.

2. Petrissage
Ved denne teknik, går jeg lige et spadestik dybere ind i behandlingen af dine muskler. Jeg bruger tommelfingeren eller fingrenes knoer for at kunne nå i dybden med musklerne og for at kunne forberede dem til de næste massageformer, der følger.

3. Friktion
Denne teknik bruges for at skabe varme, der vil afslappe dine muskler. Jeg gnider mine håndflader kraftigt mod hinanden for at skabe varme, eller mod din hud for at overføre varme til musklerne. Denne teknik er meget vigtig og bruges som opvarmning af musklerne før en mere dybdegående massage.

4. Tapotement eller lette rytmiske bankeslag
Som navnet på denne teknik antyder, består den af lette rytmiske bankeslag, der udføres med løst knyttede hænder. Dette gøres for at få de muskler, der bearbejdes til at slappe af og løsnes. Samtidig tilføres der også ny energi til dem. Her er det siden af hånden, der anvendes.

5. Vibrering eller rystelser af musklerne
Teknikken løsner op for musklerne ved bogstaveligt talt at ryste dem løs for at få dem til at slappe af. Jeg vil typisk bruge fingerspidserne, håndroden, eller håndfladen til at skubbe musklen, gennem huden, frem og tilbage.

Velvære og fredfyldt afslapning i en rolig stund

Forær dig selv en god massage i en ledig afslappende stund, og gerne med jævne mellemrum, så vil du opleve de forebyggende effekter mod skader - dine smerter og spændinger nedsættes og dine muskulære problemer afhjælpes.

Massage får dig til at slappe af og er modgift mod stress og kan derfor mindske risikoen for at få stress-relaterede sygdomme.

Berøring frigør hormoner, der virker smertelindrende og beroligende (endorfin og oxytocin) og modvirker stresshormoner (adrenalin og cortisol). Du vil også opleve en øget kropsbevidsthed.

I løbet af en behandling, vil jeg benytte mig af forskellige massageteknikker, så massagen tilpasses lige netop dine eventuelle problemer.

Vi finder sammen ud af, hvad det er, du har brug for. Jeg vil rådgive dig med hensyn til, hvilket af mine tilbud, der vil være bedst for dig.

Du kan vælge mellem en kortere eller længere behandling efter dit ønske. Du kan bestille en time med generelt afslappende massage, eller du kan vælge en behandling, hvor der bliver fokuseret på et bestemt område.

Du kan selvfølgelig også vælge en kombination, hvor du bestiller dejlig afslappende massage kombineret med fokus på et eller flere områder, der er særlige problemområder for dig.

Velkommen til DIN gode stund!