Spørgsmål om fysiurgisk massageHvis du aldrig har prøvet at få fysiurgisk massage før, kan det være, du tumler med en del spørgsmål.

Jeg har samlet nogle de spørgsmål, der er gået igen hos mine klienter og håber, at de også kan være med til at besvare netop dine spørgsmål.

Hvis du ikke lige finder svaret her, er du naturligvis velkommen til at kontakte mig.

Spørgsmål og svar om fysiurgisk massage
Fysiurgisk massage hjælper mod søvnløshed og afhjælper stressHvad er fysiurgisk massage?
Fysiurgisk massage er en massageform, der arbejder i dybden med musklerne i kroppen. Det kræver en stor viden om kroppens anatomi og om hvordan musklerne arbejder.
Hvordan bliver man lægeeksamineret fysiurgisk massør?
Det gør man ved at gennemgå en uddannelse på en godkendt uddannelsesinstitution og har aflagt en praktisk og teoretisk eksamen, eksamineret af en læge.

Massøren skal kunne fremvise dokumentation for sin uddannelse.
Hvad er helkropsmassage?
Når du vælger helkropsmassage hos Den gode stund, bliver alle din krops største muskelgrupper gennemarbejdet i dybden.
Er afspændingsmassage godt mod begyndende stress?
Hvis du udsætter dig selv for et alt for højt pres i for lang tid, vil det påvirke hele dit hormonsystem i negativ retning. Denne begyndende stress kan afhjælpes med afspændingsmassage.
Hvad er ansigtsmassage?
Du vil ikke fortryde denne punktmassage af dit ansigt, nakke, hals og hovedbund. Ansigtsmassagen løsner op for musklerne i dit ansigt og giver ny energi til dine trætte skuldre og nakke.
Hvorfor skal jeg vælge wellness massage hos Den gode stund?
Med wellness massage hos mig finder du lige den ro og fred, du har brug for samtidig med, at dine muskler bliver gennemarbejdet i dybden.
Hvad er forskellen på wellness massage og fysiurgisk massage?
Jeg oplever, at wellness massage ofte er beskrevet som ren afslapning og overflade strygninger på huden, hvorimod fysiurgisk massage er dybdegående behandling i muskelvævet. Hos mig bliver wellness og fysiurgisk massage kombineret i en helhedsoplevelse.
Hvor ofte skal jeg have massage?
Det kommer an på, hvad vi aftaler og hvad du får massage for. Har du et særligt problemområde, jeg skal behandle, som f.eks. ondt i nakken, en musearm, en tennisalbue, eller noget andet specifikt, vil vi sammen aftale et behandlingsforløb, der involverer behandling 1-2 gange på en uge.

Ønsker du en helkropsmassage som en del af at holde din krop i form og dermed forebygge evt. skader og skavanker, vil jeg anbefale dig at få massage 1 gang om måneden. Vi taler sammen om, hvad dine behov er.
Hvorfor skal jeg vælge en massagebehandling?
Det skal du fordi en massagebehandling hjælper dig på rigtig mange måder.
 • Har du begyndende stress symptomer, kan en massagebehandling hjælpe dig
 • Har du spændinger og myoser, vil en massagebehandling løsne op for dem
 • Skal jeg selv have håndklæde med?
  Nej, det skal du ikke. Det sørger jeg for. Der er altid rene, hvide håndklæder og nystrøgne lagner til dig. Det er nemlig vigtigt for mig, at du ikke behøver at tænke på noget som helst, når du ligger her på briksen.

  Du skal bare slappe af og nyde, at du nu får gjort noget ved det problem, du henvendte dig med eller bare får det pusterum og den afslapning, du har brug for lige i dag.
  Ondt i ryggen - hvad kan jeg gøre?
  Vi kan gøre noget ved det, ligegyldigt om dine smerter er akutte eller kroniske, og ligegyldigt om du har ondt i den øverste del af din ryg eller i lænden. Du skal ikke affinde dig med dine rygsmerter, for vi kan sammen gøre noget ved dem. Jeg kan hjælpe dig med fysiurgisk, dybdegående massage og med gode konkrete forslag til, hvad du kan gøre for at forebygge, at du får ondt i ryggen eller ondt i lænden igen.
  Kan massage afhjælpe smerter mellem skulderbladene?
  Ja da. Massage er bestemt en behandlingsform, som kan afhjælpe dine smerter mellem skulderbladene.

  Smerterne opbygges typisk langsomt når de små led i rygsøjlen gradvis over tid låses. Men mere sandsynligt er det dog, at musklerne i ryggen omkring selve skulderbladene er blevet overbelast.
  Kan du hjælpe mig af med min spændingshovedpine?
  Spændingshovedpine er heldigvis ikke farligt, men det kan nedsætte din livskvalitet, og jeg kan over et behandlingsforløb afhjælpe din hovedpine.
  Jeg har fået hold i nakken. Hvad kan jeg gøre for at slippe af med mine nakkesmerter?
  Du har højst sandsynligt fået dit hold i nakken, fordi du har lavet den samme bevægelse for meget, så musklerne siger stop. Massage kan afhjælpe dine smerter. Jeg har også gode råd til, hvad du selv kan gøre.
  Kan massage hjælpe mod stress?
  Ja, massage kan bestemt mindske dine stresssymptomer. Fysiurgisk massage sætter gang i fysiske og psykiske processer, der mindsker stressniveauet i din krop. I forbindelse med massagen vil jeg også anbefale dig vejrtræknings- og meditationsøvelser.

  Hvis du oplever søvnløshed i kortere eller længere tid, kan det også være de første tegn på stress.
  Jeg har ondt i skulderen – kan du hjælpe?
  Det kan jeg. Ondt i skulderen kan skyldes mange forskellige ting. Skulderleddet består af mange muskler og sener. Det kan være dine smerter skyldes overanstrengelse i forbindelse med motion.

  Det kan også være, du sidder forkert ved computeren på arbejdet, som giver dig spændinger i dine muskler og myoser.

  Jeg har skrevet mere om hvordan jeg kan behandle dine smerter, og hjælpe dig med at forebygge, at du får skuldersmerter igen.
  Jeg oplever uro i mine ben. Kan masssage hjælpe mod det?
  Ja, det kan det. Jeg vil gerne høre mere om, hvordan du oplever det mere præcist, for der kan være mange årsager til din uro i benene, men gennem et massageforløb og gode råd, finder vi ud af det bedste behandlingsforløb for dig.
  Jeg har iskiassmerter, hvad kan jeg gøre?
  Når du får dybdegående fysiurgisk massage hos mig, vil massagen aflaste iskiasnerven, der er kroppens største nerve.

  Når nerven bliver afklemt eller skadet, kan du opleve smerter eller ændringer i følesansen i hele nervebanen.

  Lad os sammen finde ud af, hvad du har brug for. Massage vil nemlig kunne hjælpe dig.
  Hvad er bindevæv og bindevævsmassage?
  For at sige det meget kort og enkelt, så er det alt det, der binder din krop sammen og giver den sin form. Bindevævet er nemlig en slags lim eller spindelvæv, der limer kroppens muskler og knogler sammen.

  Bindevævsmassage hos mig bliver udført med et blidt og vedvarende stræk af huden, og med den hensigt at strække og løsne bindevævet lag på lag.
  Kan jeg gå til fysioterapeut eller kiropraktor og samtidig til massage?
  Det kan du godt, blot du ikke er i et behandlingsforløb, hvor behandleren direkte fraråder det. Kropsmassage er ikke skadeligt for dig, men kan tværtimod løsne op for ømme muskler.
  Hvordan får jeg det bedste ud af min massage?
  Jeg vil anbefale dig at læse disse 10 gode råd – følger du dem, er du klædt allerbedst på til at få det bedste ud af din massage.
  Hvor meget tøj skal jeg tage af inden massagen?
  Jeg anbefaler dig at tage dit tøj af indtil undertøjet. Du vil være dækket med et håndklæde og evt. et tæppe under massagen, helt afhængig af hvad der passer dig.
  Er bad nødvendigt efter massagen?
  Nej. Jeg bruger en hurtigt absorberet olie til massagen. Føler du dig lidt fedtet efter massagen, tørrer vi det bare af. Skal du noget efter massagen, må du meget gerne lige sige det til mig, så vil jeg undgå at fedte dit hår i nakken under massagen.
  Hvordan foregår betalingen?
  Betaling sker inden behandling og via Mobilepay eller kontant.
  Hvordan har jeg det efter en massage?
  Når du har fået massage vil du måske føle dig træt, nogle gange lidt svimmel. Du kan også opleve at få hovedpine. Har du fået delbehandling af et bestemt område eller muskel, kan du godt være lidt øm der.

  Det er vigtigt at drikke masser af vand efter en massage, da du skal have skyllet nogle af alle de affaldsstoffer ud, der er frigivet under massagen.
  Kan jeg se hvilke ledige tider der er hos Den gode stund?
  Ja da. Du kan se hvilke ledige tider du har mulighed for at booke fra i morgen og 2 uger frem.

  Du er naturligs altid velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker at booke længere ud i fremtiden.
  Tilbyder Den gode stund firmamassage?
  Ja, selvfølgelig! Jeg vil meget gerne indgå en aftale om firmamassage. Jeg kan tilbyde flere forskellige koncepter. Læs mere om hvordan kropsmassage kan forebygge spændinger og myoser hos medarbejderne eller hvorfor man bliver stresset på arbejdet.

  Firmamassage er en rigtig god ide, både for medarbejdere og arbejdsgivere, der alle kan få fordele af det. Kontakt mig, så finder vi en ordning som passer netop dig og din organisation.
  Er det bedre at stå op fremfor at sidde ned og arbejde?
  Det korte svar er, at du altid skal have fokus på din kropsholdning, uanset om du vælger at stå op eller sidde ned i løbet af arbejdsdagen.
  Kan jeg købe gavekort til Den gode stund?
  Det kan du tro, du kan. Jeg udsteder meget gerne gavekort.
  Hvordan afbestiller jeg min tid og koster det mig noget?
  Skulle uheldet en dag være ude og du ikke kan møde op, koster det dig ikke noget andet end den tid, du bruger på en mail eller en opringning.
  Er du i tvivl om du overhovedet har behov for massage?
  Så kan jeg fortælle dig, at det har både du og din krop virkelig behov for. Læs her om hvorfor massage er en god investering for dig og din krop.