For at sige det meget kort og enkelt, så er det alt det, der binder din krop sammen og giver den sin form; eller sagt på en lidt anden måde: forestil dig, du skal have mørbradbøffer i aften. Ikke bare sådan et lille stykke, men et stort stykke - nok til hele familien.

En del af det der med at gøre kødet klar, er at pudse mørbraden af. Alt det, du fjerner, alt fedtet, hinderne og senerne er bindevæv. Det har du også i din krop og rundt om og imellem dine muskler.

Bindevævet kan sammenlignes med hinderne i en citrusfrugt.

Bindevævet kan sammenlignes med hinderne i en citrusfrugt
Bindevævsmassage holder bindevævet i din krop smidigt og elastiskBindevæv forhindrer dine muskler i at arbejde

Bindevæv består af celler, vand, salte, proteiner og kulhydrater. Hud, ledbånd, sener og hinder omkring muskler og knogler er bindevævsdannelser.

Det er derfor rigtig vigtigt ikke kun at have stærke muskler, men også at din krop er smidig og elastisk.

Din krops bindevæv opbevarer bl.a. affaldsstoffer, fedt og negative følelser. Har du for meget af alt det siddende i kroppen, kan områder i din krop føles seje eller rustne og forhindre dine muskler i at arbejde optimalt og dermed begrænse din bevægelighed.

Bindevævet er nemlig en slags lim eller spindelvæv, der limer kroppens muskler og knogler sammen. Det har ikke et start- og slutsted, men pakker organer og muskler ind i små beskyttende lommer af bindevæv, så muskelfibrene let kan glide frem og tilbage, når vores muskler arbejder.

Bindevæv i lange baner

Forskning viser, at det bindevæv, som forbinder muskler og knogler med hinanden, hænger sammen i nogle lange baner, der kaldes for bindevævslinjer.

De gør, at problemer ét sted i kroppen kan give problemer et helt andet sted i kroppen, så hvis du f.eks. har ondt i dit knæ, skal årsagen til smerten måske findes et helt andet sted.

Bindevævslinjerne forbinder blandt andet din nakke med din fod, bryst og skulder med hånd samt mave og ryg med knæ.

Forestil dig, at du kunne stikke en hånd ind i din nakke og hive op i bindevævet der, så ville du kunne mærke det hive ned langs rygsøjlen, henover ballerne, videre ned bag på låret og knæet og helt ned til hælen og foden.

Dit bindevæv bliver påvirket

Hvis bindevævet ikke holdes smidigt og elastisk, så blandt andet affaldsstoffer kan udskilles kontinuerligt, kan du få symptomer på hovedpine, rygsmerter, dårligt kredsløb, muskelspændinger, appelsinhud, træthed samt psykisk ubalance.

Du vil gå rundt med en ubalance i din krop i form af ømme muskler og anspændthed.

Den ubalance, du oplever i din krop, hvis du f.eks. har ondt i lænden, kan forplante sig langs med bindevævslinjerne og måske give dig ondt i knæet, så du bevæger dig anderledes.

Det kan påvirke bindevævet og via bindevævslinjerne give smerter nogle helt andre steder.

Ydermere ser det ud til, at mental stress påvirker nogle bestemte nerveceller i bindevævet, der får det til at trække sig sammen, lidt ligesom muskelceller, og gør bindevævet mere sejt og uelastisk.

Massage kan hjælpe dig

Men der er selvfølgelig hjælp at hente! Du kan nemlig få bindevævsmassage som del af din massage hos Den gode stund.

Hvis vi vælger, at du skal have bindevævsmassage, vil den blive udført med et blidt og vedvarende stræk af huden, og med den hensigt at strække bindevævet lag på lag, med masser af tålmodighed og indføling. Bindevævsmassagen vil på den måde øge dit generelle velvære og smidigheden i din krop.

Book tid nu